Întrebări frecvente
Aici puteți găsi răspunsurile la unele dintre întrebările dumneavoastră
Ulcerațiile bucale
Leziunile mucoasei sunt de obicei inofensive, dar apar destul de frecvent. Majoritatea persoanelor care suferă de acestea au leziuni de 2-6 ori pe an, cu o durată de 4-7 zile. Aceste răni pot fi dureroase și iritante atunci când consumați alimente, lichide sau chiar în timpul vorbirii. Produsele Anaftin® protejează contra durerii și favorizează vindecarea leziunilor. Dacă aveți leziuni neobișnuit de mari, care se extind sau care persistă 10 zile și mai mult, trebuie să fiți consultat de către medic sau stomatolog.
Aparatele dentare pot cauza mici ulcerații la fricțiunea cu suprafața obrajilor. Ortodontul vă poate oferi o ceară transparentă pentru a acoperi suprafața iritantă a aparatului. Adițional, tratamentul leziunii cu Anaftin® Gel va favoriza vindecarea și regenerarea celulară, va diminua durerea și proteja locul afectat împotriva infecției.
Este adevărat că nu există tratament pentru stomatita aftoasă, ulcerații pot reapărea iar și iar la persoane sănătoase. Există însă remedii pentru a reduce durerea și accelera vindecarea. Agenții de izolare precum Anaftin® Apă de gură, Anaftin® Gel și Anaftin® Spray pot ajuta prin izolarea terminației nervoase expuse și crearea unui mediu care favorizează vindecarea țesutului afectat.
Obiceiurile sănătoase de alimentație pot fi de ajutor. Este benefic să evitați alimentele care irită cavitatea bucală, precum cele acide și condimentate.
Trebuie să utilizați Anaftin® Apă de gură de 3-4 ori pe zi sau mai mult, dacă este nevoie. Puteți utiliza produsul după perierea dinților, după mese. Pentru rezultate optime, evitați consumul alimentelor și lichidelor cel puțin 1 oră după aplicare sau re-aplicați după consum.
Erupția dentară la bebeluși
Dacă bebelușul își pune în mod constant degetele sau jucăriile în gură pentru a le mesteca sau a crescut semnificativ cantitatea de salivă, înseamnă că s-ar putea să apară un dinte foarte curând. Gingiile roșii, edemațiate pot fi un alt semn al erupției dentare.
Nu există legități stricte legate de ordinea apariției dinților, însă de obicei, incisivii centrali sunt primii care apar, la vârsta de 6-12 luni.
Mușcarea unei lingurițe sau a unui inel de dentiție din plastic poate reduce disconfortul. De asemenea, un efect calmant produce și masajul atent al gingiilor și maxilarelor cu un bețișor de bumbac înmuiat în ceai de mușețel. Perișorii fini din silicon ai Anaftin® Baby Gel gingival funcționează în același mod.
Gelurile și lichidele anestezice trebuie evitate la copii, din cauza unei posibile supradoze și a unui efect toxic sistemic. Anestezicele sunt absorbite rapid prin mucoasă și dacă aplicați prea mult sau prea des, bebelușul va primi o supradoză de anestezic. Autoritățile precum FDA(Agenția pentru Alimente și Medicamente) din SUA recomandă evitarea utilizării acestora la bebeluși în perioada erupției dentare. Anaftin® Baby Gel gingival nu conține analgezice sau etanol, având în componență ingrediente care formează rapid o membrană de protecție.
Anaftin® Baby Gel gingival ajută în 3 moduri: aplicatorul special conceput masează fin gingiile, iar gelul vâscos formează o barieră de protecție contra iritației externe. Sub acțiunea membranei de protecție, Anaftin® Baby Gel gingival ajută și la reducerea inflamației din regiunile afectate.
Gama de produse pentru ulcerații bucale Anaftin®
Anaftin® Apă de gură, Gel și Spray ajută în două moduri diferite: protecție impotriva durerii, susținerea procesului de vindecare.